שאלה בנוגע לחשש גזל

  • כ"ט תמוז התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני גר בבניין קומות. בתחתית הבניין יש מקלט שמשותף לכל דיירי הבניין. כולם יכולים להיכנס. וכל מי שדורש לקבל מפתח נותנים לו. ברוב המוחלט של הזמן אני משתמש בו, אך בזמן השימוש הדלת פתוחה וכל מי שרוצה לעלות לדירה שלו יכול לראות שאני נמצא שם. לגוף השאלה: יש לי במקלט מחשב נייד ומדפסת ואני משתמש בהם פעם בשבוע בערך שעתיים. [לצורכי עבודה, אני לא שם אותם בבית מפאת חוסר מקום]. פתאום התעוררה אצלי השאלה: הרי כל דיירי הבניין משתתפים בחשבון החשמל [שיוצא ממש זול כל חודש], אבל אני משתמש יותר מכולם. [כולם משתמשים רק להדליק את האור בחדר המדרגות]. פניתי לוועד [שהוא בלשון המעטה אדם שהחיבור שלו לתורה לא חזק במיוחד] והסברתי לו שאין לי בעייה לשלם יותר במידה וחשבון החשמל יצא יותר גבוה. הוא אמר שאין לי מה לדאוג והכל בסדר. חשבתי על זה, יש צד להקל וצד להחמיר: להקל: 1. כולם רשאים להשתמש במקלט בדיוק כמוני 2. הדלת פתוחה וכולם יודעים שאני שם 3. ה"וועד", למרות שהוא עם הארץ, אישר לי. להחמיר: בסופו של דבר החשבון הוא משותף, וצריכת החשמל שלי קצת יותר גבוהה מדייר ממוצע. אז למה שהוא ישלם עליי? *חשוב לי לציין שאני משתדל להיזהר מאוד בענייני גזל. בברכה, אוריאל.

תשובה

שלום וברכה

נראה שאינך צריך לשלם יותר מאח והמנהג בזה להקל שלא משלמים יותר אף אלו שמשתמשים מעט יותר בחשמל המשותף. כמו ליו"ר ועד הבית יש סמכות לוותר על כסף זה.