עבודה באזעקות

  • כ"ה תמוז התשע"ד

שאלה

בס״ד שלום לכבוד הרב! אני גננת עובדת בגדרה בגן פרטי וגרה בקרית מלאכי. יש לי ב״ שלושה ילדים ועכשיו בזמן המבצע אני בבית ולא הולכת לעבודה כי אין לילדים מסגרת וגם בגלל האזעקות. בעל הבית בגן פתח את הגן ויש לי בעייה הוא כל הזמן מנסה להכריח אותי לחזור לעבוד ולבוא עם הילדים לגן ואני מפחדת וגם לא רוצה לסכן אותם בנסיעה של עשרים דקות לכל כיוון אם תהיה אזעקה בדרך מה אעשה??. אני לא יודעת מה לעשות כמו כן מבחינת חוק ברגע שלילדיי אין גן מותר לי להשאר בבית. ואני בהריון מה גם שכל אזעקה מלחיצה אותי. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אם כי על פי החוק את לא חייבת לעבוד, אמליץ לעשות כל שבאפשרותך להגיע למקום העבודה, הבעל הבית במצידו לא יכול לוותר על הגן ואין לו גננת אחרת ועל כן מצווה לנסות להשתדל ולהגיע.

אם אין לך כל אפשרות להגיע, בוודאי שאינך חייבת בכך מאחר ועל פי חוק את פטורה מללכת לעבודה.