יצירת עובר ע"פ היהדות ותפילן

  • כ"ה תמוז התשע"ד

שאלה

שלום . 1. רציתי לדעת מה הם שלבי התפחות הולד ע"פ היהדות ? 2 . ב"קדוש קדוש קדוש .. " שבשחרית מתי צריך למשמש תפילין שלי יד לפני אמירת הקדוש או בזמן אמירתו ? 3 . אחרי שקמים ב"תהילות לאל עליון .. " איך צריך להתארגן לתפילת עמידה ? מבחינת 3 צעדים וכיו"ב .. תודה .

תשובה

שלום וברכה

1. מסכת נידה כה' א'

 אבא שאול אומר תחלת ברייתו מראשו ושתי עיניו כשתי טיפין של זבוב תני רבי חייא מרוחקין זה מזה שני חוטמין כשתי טיפים של זבוב תני רבי חייא ומקורבין זה לזה ופיו מתוח כחוט השערה וגויתו כעדשה ואם היתה נקבה נדונה כשעורה לארכה וחתוך ידים ורגלים אין לו ועליו מפורש בקבלה הלא כחלב תתיכני וכגבינה תקפיאני עור ובשר תלבישני ועצמות וגידים תסוככני חיים וחסד עשית עמדי ופקודתך שמרה רוחי.

2. כל המשמושים הם בזמן האמירה.

3. קמים והולכים לאחור וממתינים עד לקראת סוף ברכת גאל ישראל כדי לפסוע קדימה.