קול אישה במשפחה

  • כ' תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול מספר שאלות לגבי "קול באישה ערווה":

האם האיסור חל גם על גיסים? כאשר גיסים נמצאים בביתי האם מותר לשיר?

מה לגבי שולחן שבת - האם מותר לשיר עם כולם?

והאם יש בעיה לשיר עם קבוצת בנות כשגבר עלול לשמוע? אשמח לקבל תשובה.

תשובה

שלום וברכה

אסור לשיר עם הגיסים, ויש לשיר מעט בלחש שהגיסים לא ישמעו. כמו כן אין לשיר עם כולם כשיש גברים זרים. אם יש רק אחים והורים יש להקל.

קבוצת בנות מותרת מעיקר הדין לשיר יחד ואינה חוששת שמא יש מישהו בחוץ שמקשיב.