האם יש הצדקה לחייל שנהרג

  • כ' תמוז התשע"ד

שאלה

האם היינו צריכים לוותר על מצבע קרקעי? הרי ידוע שדרך האוויר היה אפשר גם לסיים את המבצע רק שזה היה כרוך בהרג של ילדים פלסטינים, אבל במקום זאת אנחנו מסכנים את החיילים. מה ההסבר לכך שלפעמים חיילים נהרגים במלחמות כמו לדוגמא היום לצערי. תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה

אם היינו באמת יכולים לסיים את הפועלה מהאוויר ללא סיכון החיילים בוודאי שבעיקרון חובה לפעול בדרך זו. אולם יש בהחלט להכניס בתוך השיקולים גם את השאלה "מה יאמרו הגויים" איננו יכולים להתעלם מזעקות העולם אף שהם צבועות ברשעות ואנטשימיות, יש לשקלל את הנזק לעם ישראל ואת הסכנה שאנו מכניסים את יהודי כל העולם כולו, כאשר חמת הערבים עולה, בשל תמונות של ילדים הרוגים. כמו כן אינני יודע אם אכן ניתן לסיים את כל המצבע בירי מהאוויר ואני מניח שאף הפרשנים אינם יודעים יותר מידי, רק אנשי הביטחון המומחים אשר מקבלים את כל התמונה ויודעים את כל הפרטים, יכולים להכריע איך לפעול.