לבוש בתפילה

  • י"ג תמוז התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב האם מותר להתפלל, לברך ברכת המזון ולקרוא תהילים בשרוול קצר ולא שלושת רבעי? תודה רבה ושבת שלום

תשובה

לכבוד השואלת,

אשה כאשר היא לבדה, מותרת לברך ברכה ולומר דברים שבקדושה אפילו אם חלק מהזרועות מגולות. וזה יכלול גם אמירת תהילים. (ואם ישנם אנשים מסביב, כמובן שהיא צריכה להתכסות בכדי שלא להכשיל אותם).

שונה החיוב להתלבש לתפלה, שאז היא צריכה להתלבש באופן מכובד, וכמו שהיתה מתלבשת כשיוצאה לחוץ (דהיינו בחוץ כאשר ישנם גברים מסביב , שאז היתה מכסה).

כמו כן בברכת המזון, יש הסוברים שיתכסה האדם כמו שמתכסה לתפלה.

בברכה,

רב נחום