בריתה ושנת אבל

  • י"ג תמוז התשע"ד

שאלה

שלום שבוע הבא חברה שלי שילדה בת בשעה טובה עורכת בריתה לבת שלה. באירוע יהיה רב ויוגש אוכל, האירוע מתקיים באולם אך ללא מוזיקה. אני נמצאת בסוף שנת. האבל על אבי ורציתי לדעת האם מותר לי להשתתף באירוע הבריתה? תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

מזל טוב על השמחה.

בתוך שתים עשרה חודש לפטירת אבא או אמא לא משתתפים במסיבה של שמחה.

הכונה של "לא משתתפים" בשמחה, היינו, שלא אוכלים שם ביחד עם כל המשתתפים, ואפילו לא הולכים.

זה כולל ג"כ בריתה, ואפילו אם לא יהיה שם מוזיקה.

אמנם מותר להיות נוכח בשמחה אם האבל מקבל איזשהו תפקיד ועבודה לעשות, כגון לעבוד בהכנת האוכל במטבח או להגיש אוכל למסובין, ובלבד שהאבל לא יאכל ביחד עם הקרואים.

בברכה,

רב נחום