הטבלת כלים יד שניה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

גיסתי איננה שומרת כשרות בכלים בכלל היא הביאה לי מספר כלים ביניהם צלחות חרסינה מצופות זכוכית (אלה שניתן למצוא בסטים )וסכו"ם מכסף וביקשה ממני להכשיר לה אותם לצורך אירוח של שומרי בשר חלב יש לציין שהם גם לא הוטבלו במקווה וכמובן שנאכל בהם בשר וחלב. כיצד ניתן להכשיר אם בכלל?בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

את הסכו"ם מנקים היטיב ולאחר מכן מטבילים במים רותחים מבעבעים ולאחר מכן ניתן להטביל.

צלחות קשה להתיר להכשיר. אולם בדיעבד יש להקל אם לא השתמשו בזה שנה ומגעילים זאת שלושה פעמים.