איך ניתן לסלוח?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בן 35 ובמהלך חיי נפגעתי המון מאנשים בני בליעל. הם פגעו בי על לא עוול בכפי הן בני המשפחה, בעבודה ואפילו בבית הכנסת בלי כל סיבה. ולכן נהפכתי לממורמר ולשונא אדם. פעם האמנתי בתבונה האנושית ושיש אנשים טובים. אך היום אני איבדתי את האמונה בבני אנוש והפכתי לשונא. השאלה איך בכל זאת לפני יום הכיפורים אוכל לסלוח ולחזור ולהפסיק לקטרג ולהתחיל לאהוב בני אדם בכלל ואת עם ישראל בפרט. אנא עזרו לי בנושא הזה. בברכת שנה טובה.

תשובה

שלום וברכה

תנסה להיזכר אם אי פעם היה אדם שכן עשה לך דברים טובים ולא פגע בך. אם כן, תתחיל להודות לבורא עולם על כך שפלוני היה טוב ולאחר מכן תנסה בכל יום להתבונן בדבר אחד טוב שקרה לך במשך היום כגון שלא פיספסת אוטובוס, שהחנות היתה פתוחה כשהגעת וכו', כך תתרגל לחשוב טוב ובעז"ה תחזור לאהוב את בני האדם.