השבת סידור תפילה חדש לחברה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום!! ליפני כחודשים בערך נעלם לי הסידור האישי שלי ובתחילת הלימודים הגעה תלמידה חדשה לפנימיה והלוותה לי את הסידור שלה שהוא ספרדי כי היא מיתפללת באשכנזי והסידור שלה היה אצלי בערך חודש ובאחד הימים בכיתי בתפילת 18 בשחרית בסידור שלה ואמרתי לה שאני מיצטערת שבכיתי לה בסידור והיא היצטערה ואמרה לי שעד כיפור אני יביא לה סידור חדש אים לא זה גזל . אני חייבת להביא לה סידור חדש?

תשובה

שלום וברכה

אינך חייבת להביא לה סידור חדש אלא לשער את הנזק לסידור כמה שווה סידור כזה לפני הדמעות וכמה השווי שלו נפחת לאחר הדמעות.