אישה הלומדת נהיגה אצל גבר ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, *רציתי לדעת, אם פיספסתי קידוש ליל שבת ואת סעודת ליל שבת, האם יש צורך להשלימם בים המחרת, בשבת בבוקר? זאת אומרת, שביום אעשה 3 סעודות ו2 פעמים קידוש? *שאלה נוספת: מה בדבר מורה- גבר המלמד שיעורי נהיגה? *האם אישה יכולה לרחוץ בחופי רחצה מעורבים? אני שואלת לגבי זה שהאישה לבושה בגדים צנועים במים? *האם אישה יכולה לקבל טיפול רפואי על ידי רופא -גבר גם אם ישנה רופאה מתאימה? ומה בדבר קבלת טיפול של מסאג´ ועיסוי רפואי? אשמח לקבל תשובות, זה דחוף לי,

תשובה

שלום וברכה

יש לומר את הקידוש של הלילה בבוקר, אין צורך לעשות  פעמיים קידוש ביום. כמו כן להשלים את הסעודה של הלילה גם בבוקר ולעשות שלוש סעודות הבוקר.

רק בדיעבד כשאין ברירה מותר ללמוד אצל אישה.

אסור לרחוץ בחוף מעורב.

בדיעבד ולצורך גדול מותרת אישה ללכת בצניעות בחוף מעורב.

לכתחילה ראוי ללכת לרופאה אם יש צורך מותר ללכת לרופא.

מסאג' אסור. עיסוי רפואי קצר מותר כשאין ברירה אחרת.