מדוע חשוב להזדרז בקבורת המת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, רציתי בבקשה לשאול לגבי קבורה . למה חשוב לקבור את המת בזריזות ,שמעתי על כך שי שצער לנשמה, אם הנשמה עןלה ממליא לתת דין, מה הצער בכך שהגוף מחכה לקבורה? 2. האם כשנוגעים במת , אפילו דקות ספורות לאחר הפטירה או לילופין נוגעים בעצמות של אדם , האם נטמאים למת? מה ההשלכה של טומאה זאת בחיינו? 3. עד כמה זמן אפשר לעשות חנוכה הבית מרגע שעוברים לדירה יד שנייה -עם מזוזות תודה רבה!!!!

תשובה

שלום וברכה

עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה על האיחור הרב במתן התשובה. נשמח לשרתך טוב יותר בעתיד.

1. היא רועדת לפני הדין בבית דין של מעלה וזה ממש עינוי הדין. אין הדין מתחיל עד לאחר הקבורה.

2. כיום אין טומאת מת נוגעת לנו כי אין לנו קרבנות וכו'.

3. מוקדם ככל האפשר. אין הגבלה בזמן.