כשרות מאפיות של הסופרים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! בכשרותון של העיר שמחלקים מדי שבת בבתי הכנסת ראיתי שלא מופיעים ברשימת המאפיות המאפיות שבתוך בסופרים כגון רמיה לוי, שופרסל וכו` (גם שם אופים לחם) דבר נוסף :על גבי השקית של הפיתות שהם אופים מופיע הכל רק לא כתוב על גבי השקית אם זה כשר וגם לא השגחה כל שהיא וגם חלק של המאפיה שבתוך הסופר לא תלויה תעודת כשרות רציתי לשאול: (1)האם המאפיות של הסופרים כשרות? (2)האם אפשר לסמוך עליהם שהם עושים ההפרשת חלה? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

מבלי להכינס לפרטי רשת זו או אחרת.

כל סופר שאין עליו כשרות אין לאכול מהמאפים. אם הנהלת הסופר טוענת שהמאפה כשר יש לברר מי הוא נותן ההכשר ולהתקשר איליו ולשאלו האם הוא אכן מנותן הכשר למאפה פלוני במקום פלוני. אין לסמוך על דברי הנהלת הסופר ללא תעודת כשרות המוכיחה את דבריהם.