קניות לצורך שבת חזון ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.לגבי דין של קניות לצורך שבת - רציתי לשאול האם מותר לקנות קניות לצורך שבת חזון? אני מדברת על קניות שבועיות. 2. מהו הדין לגבי בגדים שכובסו בר"ח אב , כשכל תשעת הימים לא השתמשתי בהם כלל ועמדו בצד , האם יהיה מותר להשתמש בהם לאחר תשעה באב? 3.מתי יהיה מותר לי לחפוף את הראש ולהתקלח כל הגוף ? האם ממוצאי תשעה באב או מהיום למחרת אלאחר חצות היום? ומה בנוגע לקניות ורכישות מתי יהיה לי מותר לרכוש מוצרים ? 4. אני אוכלת את האוכל בחדר שלי בדר"כ כי אני גם רואה שם את ערוץ הידברות והיום נשפך לי בטעות על הסדין שלא מכובס, קצת גבינה ולבן ורציתי לדעת בכללי האם היה מותר לי לנקות את הלבן שנשפך במעט סבון נוזלי ומים כיוון ודינו לא ממש ככיבוס ממש וחוצמיזה שאני ישנה על המיטה הזאת ואין לי סדין נוסף שהכנתי ושהוא אינו מכובס. מהו הדין במקרה כזה? 5. מהו הדין באופן כללי לגבי מקלחות במים צוננים עם מעט סבון החל מר"ח אב ועד לשבת חזון כולל שבת חזון למנהג אשכנז? אשמח לתשובותיך המהירות עוד היום תודה רבה וענקית עדי.

תשובה

שלום וברכה

1. מצווה לקנות כרגיל.

2. כן.

3. במוצאי תשעה באב מותר להתגלח ולהתרחץ, כנ"ל קניית מוצרים. אכילת בשר ושתיית יין יש להמתין עד למחרת בבוקר.

4. מותר לך לשטוף.

5. מותר רק בעת הצורך כאשר הרחיצה אינה לתענוג אלאל להוריד זיעה ליכלוך וכדו'.

בברכה,

בנימין שמואל