שאלה בנוגע לטבילת כלים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, הנושא של טבילת כלים מטריד אותי מאוד. אני גרה עם ההורים שכרגע אורך החיים שלהם הוא מסורתי (שומרים שבת וחגים ומנסים לכבד את עניין הכשרות של המאכלים בגללי). היתה פעם אחת שאני ואחותי הגדולה כשהיא עוד היתה גרה פה הלכנו להטביל קבוצה של כלים. אך עדיין נשארו הרבה כלים שלא הוטבלו. יש כמה בעיות הנושא. דבר ראשון אם אלך להטביל את כל הכלים זה יכול לגרום לכעסים מצד אבי. דבר שני הוא שיש הרבה סירים שבתחתית שלהם יש כמו חלודה וחלק שרוף. זה יהיה מאוד קשה להוציא את זה ולשפשף. מה גם שמדובר כמעט בכל הכלים שלנו וזה מייאש לחשוב על כל זה. ברור לי שכשאקים בית משלי בעזרת ה´ כל כלי חדש מטבילים. אבל מה עושים עכשיו? אני מרגישה כמישהי שאוכלת לא בסדר ולא בכשרות או בטהרה.

תשובה

שלום וברכה

א. ניתן לטבול מעט מעט, בכל פעם תקחי איתך קצת כלים לים או למקווה ותטבלי. כל כלי שתטבלי זה ריווח נקי.

ב. כאשר את מורידה את המקסימום של הליכלוך, אתם יכולים לטבול.