צום 40 יום? פגיעה עצמית? קו אדום?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. במהלך ביקורי באתר בקטגוריה "שאלות ותשובות" , רציתי להבין האם באמת הבנתי נכון ומדובר כאן ב 40 ימים של צום? לא כולל ערב של אותו יום, ר"ח, שבתות וימים טובים. אם אכן יש אמת בדבר ישנן כמה שאלות שעלו במוחי, 1)האם הרב מודע למצבו הרפואי? 2)האם הרב חושב שבכלל לאדם רגיל, צום בצורה מסיבית כזאת לא עלול לגרום לנזק במערכת הגוף? 3)האם הרב התייעץ עם גורמים רפואיים? 4)האם הרב מודע לחלישות של הדור בו אנו חיים ולהבדלים של שמים וארץ בינינו לבין דורות קדומים? סליחה מראש אם נוצר כאן רושם של הקנטה, כמובן שאין זה כלל מטרת השאלה. נ.ב. אבקש לא למחוק את השאלה ולפרסם אותה כמו כל שאר השאלות שמתפרסמות כאן, תודה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

אני לא ממליץ לצום ארבעים יום ואני אישית מתנגד לכך. אולם אני לא עונה לשאלות שלא נשאלתי. הוא שאל איך עושים צום ארבעים יום ועל כך אני עניתי.