אמא יהודיה ואבא גוי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב,  אני נשוי לאשה שאמא יהודיה- ישראלית ואביה גוי על פי הבנתי אשתי היא יהודיה באחת ההרצאות שמעתי שאם אמא של אשתי התחתנה עם גוי ייתכן שאותו גוי הוא עמוני או מואבי וילדיי היום לא יכולים לבוא בקהל ישראל אשמח להסבר, יש לציין שהתחתנו בארץ כדת וכדין תודה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

אין חשש בזמן הזה לאותם עמים קדמונים, וכפי שמבואר בשולחן ערוך, ולכן אשתך יהודייה לכל דבר, אם אכן נולדה לאימה יהודייה.

כך גם הילדים שלך - יהודים כשרים לכל דבר ומותרים לבוא בקהל ישראל.

בעבר [לפני כ-2500 שנה], בזמנים שהעמים הקדמונים צאצאי לוט עדיין גרו בתחום מושבם [התוחם לממלכה ההאשמית בממלכת ירדן] היה אסור להתחתן עם גר מעמי עמון ומואב.

בהצלחה - מנשה ישראל