אמונה

כיצד להישמר מעוון פגם הברית?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי בעיה בנוגע לפגם הברית ואני נורא רוצה מאוד לשמור על הברית ולפני כמה זמן עשיתי תשובה שאני לא יעשה זאת שוב אבל בסוף נפלתי היצר הרע בא אליי והציק ליי ובסוף נפלתי ואני כביתי נורא בגלל שחטאתי וידעתי שעשיתי משהו נוראא ואני מתחרט ז השאלה שלי אם אפילו שעשיתי תשובה ועכשיו נפלתי אני עדיין יכול לקבל עכשיו על עצמי תשובה אמיתית מכל הלב

תשובה

שלום וברכה

בוודאי. הקב"ה מוחל וסולח שוב ושוב ואפילו אלף פעמים כל זמן שבקשת הסליחה היא רצינית ואמיתית מלב שלם.

חזק ואמץ ודע שלאחר התשובה איןם כל זכר לחטאיך הראשונים ואתה צדיק וקדוש וטהור כבתחילה ויותר מכך מעלת בעל התשובה האמיתי היא גדולה ביותר עד שאמרו חכמים במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.

בהצלחה,