מה יותר חשוב - שמירת שבת או כיפור?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה יותר חשוב ולמה? אני יודעת ששתיהם חשובים אך זו שאלה ששאלו אותי ולא ידעתי מה לענות. בנוסף, רציתי לדעת מי כתב את ספר מלכים ואת סוף ספר דברים. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין לנו אפשרות לדעת מה חשוב יותר. נוכל לדעת שהעונש על חילול שבת הוא חמור יותר מאשר חילול יום כיפור, חילול שבת עונשו סקילה וחילול יום כיפור אין עונשו סקילה אלא כרת.

אולם כתבו המקובלים שאין להוכיח מכך ששבת קדושה יותר, אלא שמידת הרחמים ביום כיפור היא גדולה כל כך ועל כן אין עונש חמור כל כך.

את ספר מלכים כתב ירמיהו הנביא.

הדעות חלוקות לגבי הפסוקים האחרונים בתורה המספרים על פטירת משה, אך מן המפרשים נראה יותר לומר שמשה כתב אותם בנבואה.
כמובן שאם יהושע כתב פסוקים אלו, הוא כתב אותם מפי הא-לוהים, כי הוא היה תלמידו המובהק של משה אחריו, והא-לוהים הדריך אותו בכל צעד ושעל, ועשה בדורו נסים כבירים לכיבוש הארץ כפי שמובטח עוד בחיי משה.