שאלה בנוגע לפסול לעדות

  • י"ב אייר התשע"ו

שאלה

שלום רב. עשו לי גיור בקטנותי בטורונטו ומעולם לו מחיתי הכול כדין וכהלכה אפילו עשיתי גיור לחומרא.אבל היתעוררה לי שאלה ששמעתי שיעור שאומר שאים אדם יש בו טיפת גזל שלא השיב אז הוא פסול לעדות. ואני שואל מאיפה לי שאנשים שהיו בגיור שלי עדים כשרים לעדות? ואים אני נישאר בספק מה אני עושה? כי זה מאוד מחליש אותי בקיום המיצוות ולימוד התורה. כי ידוע שגוי ששומר שבת חיב מיתה ולומד תורה חייב מיתה. לו שאני גוי אבל אים העדים לו כשרים זו בעיה בגיורי.הודה מאוד שתעזרו ותענו לי מאוד קשה לי בכך אני לו יודע מה לעשות מחמת קושיא זו. וקשה מאוד הודה אים תעזרו לי.תודה רבה
סיימון טורונטו

תשובה

שלום וברכה סיימון
אין אדם נפסל לעדות מחמת גזל לפני שנודע בפני בית דין שהוא פסול, ומאחר שעשית גיור לחומרא בפני בית דין כשר כהלכה, אתה יכול להסיר דאגה מליבך.
בברכה