אישה המניקה כיצד תנהג ביום כיפור

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי תינוק בן 9 חודשים והוא יונק מלא לא מוכן לאכול כמעט כלום חוץ מטעימות פה ושםפ....בצום תשעה באב שעבר צמתי את כל הצום והוא ינק ממני בלי סוף ואז כבר למחורת הרגשתי ממשרע היה לי כאבי ראש איומים והייתי חלשה מאוד......השאלה מה הדין שלי ביוהכ"פ...מה אני אעשה אם נוא ינק ממני גם בצום הזה? ואם אפשר תשובה זריזי לפני כניסת הצום?

תשובה

שלום וברכה

כדאי להרבות בטעימות במהלך היום מן הצד, בכדי שתוכלי לצום ללא חולשה. כדאי שתרבי מאוד בשתיה, בזמן שנשאר עד כניסת החג. וה' יעזור שתיהיה לך צום קל ושנה טובה.

לגבי העבר, בתשעה באב לא היית צריכה לצום כמניקה. הואיל וצום תשעה באב אינו אלא מדרבנן.

אם במהלך הצום תחושי בחולשה גדולה, תוכלי לאכול בשיעורים. זאת אומרת: 30 גרם מוצק כל 9 דקות, ו-25 גרם נוזל כל 9 דקות.

יום כיפור מקובל ומרוצה - מנשה ישראל