אמונה

שאל את הרב על כל דבר הכי קטן?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לרב העונה, נתקלתי בהרבה מקרים וסיטואציות של אנשים שבשביל לפתור את בעייתם פנו לרב שלהם, אבל לפעמים נראה שהפנייה לרב היא יותר מדי שכיחה,כלומר על כל מקרה הכי קטן ללכת לרב.יוצא, שאתה בכלל לא חיי את החיים שלך אלא הרב מחליט ואתה מבצע(כי מה שאמר הרב חייבים לעשות) רציתי לדעת, איפה ההתמודדות האישית פה?אם כל בעיה הכי קטנה הולכים לרב? איפה החשיבה העצמית?היצירתיות?ההתגבות על מכשולים בלי תמיכה?

תשובה

שלום וברכה

היכולת להיכנע לאדם אחר המראה על שליטה עצמית עצומה ועל ענווה.

נוסף לכך הרעיון של שאלת רב היא, שהרב יש לו סייעתא דשמיא גדולה מאוד, וגם אוביקטיביות מוחלטת וכך מתקבלת ההנחייה הנכונה ביותר.

אין כל עניין ללכת בדרך קשה - בעשיית טעויות ובניסיון להתגבר עליהם כאשר אפשר לכתחילה לקבל החלטה נכונה ולא להתחרט.

יישום עצת הרב מלווה כמובן בקשיים לפי העניין אולם הידיעה שזאת הדרך הנכונה מסייעת להתגבר ולחיות חיי אושר למרות כל השאלות בחיים.

בהצלחה - בנימין שמואלי