שאל את הרב - כללי

מוות ביום ההולדת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, ברצוני לדעת מה הפירוש היהודי למוות ביום ההולדת (כדוגמת דוד המלך)? האם יש לכך משמעות מבחינת היהדות? האם זה מסמל משהו? מה ניתן להסיק ממקרה שכזה? בכבוד רב,

תשובה

שלום וברכה

הגמרא אומרת שהקב"ה ממלא את שנותיהם של צדיקים מיום ליום וכו' וביום החודש שהצדיק נולד באותו יום הוא מת.

הסביה היא להראות שהצדיק לא מת בקיצור ימים אלא ביום המיועד לכתחילה לסיים את חייו.

בברכה - בנימין שמואלי