שאל את הרב - כללי

מה המעלה של התגברות על כעס?

  • ט"ז סיון התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה לך כבוד הרב! באחת ההרצאות שראיתי באתר, נאמר, כי הגאולה לעם ישראל תבוא, כשאדם בולם כעסו. אפשר לעשות זאת אבל מה שמקשה על כך זה ההרגשה, והתחושה, שהאדם השני צודק בסופו של דבר, וכשלא מגיבים, אין את התחושה של "השגתי מה שאני רוצה, והראתי לו מי צודק". השאלה שלי היא: מה הדבר הטוב בכך שלא מגיבים שותקים ובולמים, חוץ מכך שבעולם הבא ייעלמו הייסורים? כי הרי אותו אדם שכועס, מבין שהוא צודק.., ומרגיש שהוא השיג את מה שהוא רצה, ושהוא הצליח לפגוע, בניגוד למי שבולם. אשמח אם תסביר לי על כך. תודה מראש, והמשך יום ניפלא

תשובה

שלום לך

כל מעלת השתיקה באה כתוצאה מהקושי הטבעי של אדם לשתוק כאשר פוגעים בו והוא צודק ובכל זאת הוא שותק כדי שלא להרבות מחלוקת, ולמרות שהוא יכול להסיר את הפגיעה ממנו הוא שותק ובכך הוא זוכה למעלה מיוחדת זו.

בהצלחה - בנימין שמואלי