שאל את הרב - כללי

סימנים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.הייתי בשיעור תורה שבו משתתפים בדר"כ הרבה צעירים ואחד הנושאים שתמיד עולה זה זרע לבטלה .הרב שהעביר את ההרצאה דיבר בין השאר "אם ימצא האדם שיש לו בעיה באיבר כלשהו, איזו חסימה או כאב, אם איבר כלשהו חולה, שיבדוק האדם אצל רופא הנפש או אצל מומחה ויברר איזו מידה/מצווה עליו לתקן"מתוך הרמב"ם ,ואז הוא פירט למשל שהיא בנאדם קיבל שעורה בעין סימן שהוא היסתכל על בחורות לא צנועות וכו.. אז מה הסימן של הקב"ה שאתה חוטא בשז"ל ? פצע או חתך על איבר ,או למה הוא לא מבטל את היצר המיני או את הזיקפה לגבר שלא יוכל לפגום בברית לפחות עד החתונה שיהיה לבנאדם קצת יותר קל לעמוד בנסיון הקשה הזה. תודה וסליחה על השאלה אם היא לא צנועה.

תשובה

שלום וברכה

כך אומר הקב"ה "בראתי יצר הרע בראתי תורה תבלין" כל מי שילמד תורה יינצל מהיצר הרע.

קבע לימוד שתי שעות בגמרא ובעז"ה תזכה להינצל מהיצר הרע.

בברכה - בנימין שמואלי