שתיית יין בהבדלה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. רציתי לשאול אותך: החלטתי לעבור תהליך גיור וכמובן לקחת על עצמי את המצוות. אני עוברת גיור צבאי והתליך מאוד מהיר שכולל הרבה דברים בזמן קצר(משהו שקשה לי, יש לי קצת בעיית הבנה וזיכרון די רע) לא תמיד אני מצליחה לשמור שבת במלואה וקורה שאני נשברת, המשפחה שלי חילונית לגמרה וזה מה שמקשה על העניין.(אני מאוד נהנת מסעודות השבת ומהשקט כשאני אצל המשפחה המארחת שלי) בכל אופן, אני מרגישה רע עם זה שלפעמים קורה שאני פשוט מחללת את השבת. יש לך אולי הצעות בשבילי איך להעסיק את עצמי בשבת? קשה לי לשבת בחדר שלי בין 4 קירות ולא לעשות כלום כל היום ורק לקרא ספר, בשאר הבית מדליקים טלויזיה ואחי מדליק מוזיקה (שזה גם מראית עין, אנשים שומעים חושבים שאני מפעילה) כבוד הרבה, רציתי גם לדעת, כשאני עושה הבדלה, האם אני יכולה לשתות מהיין? מהו סדר ההבדלה, אני תמיד שוחכת ולא קולטת את הסדר כשאני אצל המשפחה (הנהדרת)המארחת: קודם מברכים על היין ואז שותים ואז מברכים על הנר והבשמים ואז מסכלים על הציפורניים בנר ומריחים את הריחות ? תוכל להסביר לי את הסדר בפירוט ובשפה קלה יותר? האם יש ספר על הכל כמו ספר שיש לי של הרב לאו שמדובר על כל ההלכות (ספר ירוק כזה)שהוא בשפה קלה יותר? אני לא מבינה כלום ואני מאוד מתוסכלת מהעניין. המון תודות וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

ראוי להכין מלפני שבת ספרי לימוד קריאה וללכת לבית הכנסת לתפילות, להקפיד על סעודות שבת ולנוח, ואם יש שיעורים איזור מה טוב  כך תעבור עלייך השבת בנועם ללא שיעמום.

אין כל איסור לך כאשר אחיך או אימך מפעילים מוזיקה וכדו'.

כרגע אסור לך לשמור שבת במלואה מאחר ואת עדיין גויה עד לגירות בפועל.

אם את לא בטוחה שתוכלי לעמוד בשמירת שבת בעתיד עדיף שלא להתגייר בינתיים עד שיבשילו התנאים לכך.

מותר לך לשתות את היין.

סדר הבדלה ספרדי

סדר הבדלה

יקח הכוס בידו ויאמר:
כּוס יְשׁוּעות אֶשָּׂא. וּבְשֵׁם ה' אֶקְרָא:
אָנָּא ה' הושִׁיעָה נָּא. אָנָּא ה' הַצְלִיחָה נָא:
הַצְלִיחֵנוּ. הַצְלִיחַ דְּרָכֵינוּ. הַצְלִיחַ לִמּוּדֵינוּ.
וּשְׁלַח בְּרָכָה רְוָחָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יָדֵינוּ.
כְּדִכְתִיב:
יִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת ה' וּצְדָקָה מֵאֱלהֵי יִשְׁעו:
לַיְּהוּדִים הָיְתָה אורָה וְשִׂמְחָה. וְשָׂשׂן וִיקָר:
וּכְתִיב וַיְהִי דָוִד לְכָל דְּרָכָיו מַשְׂכִּיל. וה' עִמּו:
כֵּן יִהְיֶה עִמָּנוּ:
סַבְרִי מָרָנָן:
ועונים - לְחַיִּים:
בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעולָם, בּורֵא פְּרִי הַגֶּפֶן:
מניחים את הכוס ומברכים
בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעולָם, בּורֵא עֲצֵי (עִשְׂבֵּי) (מִינֵי) בְשָׂמִים:
ומריחים את הבשמים.
מניחים את הבשמים ומברכים

בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעולָם, בּורֵא מְאורֵי הָאֵשׁ:
ומסתכלים באצבעות הידיים.

לוקחים שוב את הכוס ומברכים

בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעולָם, הַמַּבְדִּיל בֵּין קדֶשׁ לְחול וּבֵין אור לְחשֶׁךְ וּבֵין יִשְׂרָאֵל לָעַמִּים וּבֵין יום הַשְּׁבִיעִי לְשֵׁשֶׁת יְמֵי הַמַּעֲשֶׂה. בָּרוּךְ אַתָּה ה', הַמַּבְדִּיל בֵּין קדֶשׁ לְחול:

שותים את היין

בברכה - בנימין שמואלי