שאלות בקשר לכיבוד הורים ומזוזה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אתחיל עם שאלות לגבי כיבוד הורים. ידוע שהטעם לכיבוד הורים שעושה את המצווה לכה חשובה הוא העובדה שהם הביאו אותך לעולם וגידלו אותך. כיבוד ההורים הוא בעצם הוקרת תודה והבעת הערכה. מכאן מתעוררות מספר שאלות: 1.אדם נדרש לכבד את אביו או הוריו בכלל, גם אם הם מתעללים בו? 2.האם אבא ביולוגי שלא גידל את הילד ראוי לכבוד מצד הבן? 3.האם אבא מאמץ ראוי לאותו כבוד מצד ילד מאומץ כאילו היה בנו הביולוגי? ועוד שאלה לגבי מקום קביעת מזוזה. שני חדרים צמודים שיש דלת מעבר בין החדרים ,ודלת לבחוץ בכל אחד מהחדרים - באיזה צד קובעים את המזוזה בכל אחד מהמשקופים?

תשובה

שלום וברכה

1.2. בכל מקרה חיב הבן לכבד את אביו.

3. אבא מאמץ ראוי לכל כבוד כאות של הכרת הטוב וכבר אמרו חכמים כל המגדל את בן חבירו תלורה באילו ילדו.

קובעים  לפי מקום הציר.

בברכה - בנימין שמואלי