חשד לגזל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. הכרתי בחור באתר היכרויות. מראשית הדרך לא הייתי כנה איתו. חלק מאוד מהותי בחיי הסתרתי מפניו,כי ידעתי או חששתי שברגע שיידע, הקשר יסתיים,והוא מאוד מצא חן בעיניי. הוא היה מאוד רציני וטרח והגיע לפגוש אותי 4-5 פעמים, ממרחק. וגם כשנפגשנו הוא מימן את הבילוי ברוחב לב ובנדיבות. היתה לי כוונה מאוד רצינית לגביו, אבל נהגתי בצורה לא הוגנת. עיגלתי פינות,העלמתי פרט מהותי ויצרתי תדמית שקרית. הוא גילה את העניין, והקשר נפסק. את דעתו, ברור לי שגנבתי.. אבל האם יש כאן חשד לגזל? אם כן, מה עליי לעשות? כל פעם שהוא בא אליי עלה לו משהו כמו 300 ש"ח דלק, ועוד הארוחה עצמה בסביבות ה100 ש"ח. ברור לי שאם הייתי ישרה איתו,הוא לא היה פוגש אותי,ולמעלה מ1000 ש"ח היו נחסכים ממנו.

תשובה

שלום וברכה

דומני שלפני עניין הכספים יש לבקש מהאיש סליחה [אפשרי במייל], על הצער ועוגמת הנפש שנגרם לו.

אם וכאשר במהלך הסליחה תווכחי שהאיש לא מוכן לסלוח על הנזק שנגרם לו בצד הכספי, הרי שאם אין לך ספק בדבר, שהוא עזב אותך רק בגין המידע שהעלמת ממנו, ואילו היה יודע מראש את הפרק הזה בחייך הוא לא היה מתחיל בקשר, הרי שעל כל פנים לצאת ידי שמים יש להחזיר לו את הנזק שנגרם לו. גם הגורם נזק לאחר שלא באופן ישיר חייב לשלם לצאת ידי שמיים [אפשר לעשות זאת בתשלומים, אם קשה לך בפעם אחת].

בהצלחה - מנשה ישראל