קבר סבא

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב מנשה שלום. סבי ניפטר לפני 40 שנה, אימי נוהגת לעלות לקברו כל שנה, ושמעתי שלאישה לא מומלץ לעלות לקברים. האם מותר לאימי לעלות לקבר מתי שהיא רוצה? מה טוב לאימי לקרוא או לעשות שהיא ליד הקבר בשנה. מה זה השכבה, והאם אימי יכולה לעשות אשכבה לאבא שלה? האם רק בקבר או אפשר כל יום למשל? מה אני יכול לעשות לעילוי נשמתו ? תודה מראש שמואל

תשובה

שלום וברכה

גם לאישה {אם אינה במחזור} ראוי לעלות ביום השנה על קבר הסבא ולומר פרקי תהילים ואת האשכבה.

אין צורך לעשות זאת בכל יום.

אין חובה לעשות זאת דווקא על יד הקבר, אולם כאשר הולכים לקבר יש לומר את ההשכבה וכן את פרקי התהילים הנאמרים בבית הקברות, P>אתה בהתקרבותך לבורא עולם עושה למעשה את הדבר הגדול ביותר לעילוי נשמתו וזכות מעשיך הוא מתעלה ביותר בעולמות העליונים.

בהצלחה - בנימין שמואלי