הכשרת כלים- האם ניתן?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לפני נשואיי הייתי בחורה חילונית לכל דבר ומאז ההכרות עם בעלי התחזקנו באמונתנו. לאחר הנישואים וכשעברנו לביתנו חדש התייעצנו עם איש דת מהמשפחה בנוגע לכלים ששימשו אותנו לפני החתונה (כלים שלא נעשתה הפרדה בשימושם בין בשר לחלב וכד´) אותו אדם המליץ לנו "להתחיל מחדש" ולא להשתמש בכלים הישנים. בהתייעצות עם אחר נאמר לנו כי ניתן להכשיר את הכלים ולהשתמש בהם ללא חשש. אני מעוניינת לדעת אם אכן ניתן להכשיר את הכלים הישנים ואם כן אז איך אוכל לעשות זאת (האם טבילה במקווה מספקת או שיש הליך אחר) ויתרה מכך הייתי מעוניינת לדעת אם אוכל להכשירם כך שישמשו אותנו בחג הפסח הבא עלינו לטובה. אני מודה לכם מראש על תשובתכם ועל הארגון הנהדר שנקרא "הדברות"!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי אפשר להכשיר את רוב הכלים. ומלבד הטבילה במקווה שנדרשת לכל הכלים שנקנו מגוי.

אני ממליץ לפנות לאירגון צוהר שיכשירו לך את המטבח חינם אין כסף.

טלפון 1800201112

אם אינך מעוניינת בכך הנה תמצית ההלכות.

את כל הסירים ואת כל הסכו"ם יש להכשיר ע"י הטבלה במים רותחים.

יש לחמם סיר גדול מלא מים ולהביל את כל הכלים הנ"ל לאחר 24 שעות שלא השתמשו בהם בשימוש חם.

את כל כלי הזכוכית אין צורך להכשיר.

תנור אפיה יש לנקות היטיב ולחמם על החום הגבוה ביותר למשך חצי שעה.

כנ"ל יש לעשות בכל פעם שרוצים להחליף מחלבי לבשרי.

כלי חרס אין להם הכשרה.

אם יש לך כלי חרס רבים ויקרים יש להתייעץ בדרך שאולי ניתן להכשיר בדיעבד.

את השיש והכיורים עצמו יש גם כן להכשיר ע"י שפיכת מים רותחים.

בברכה - בנימין שמואלי