טבעות מהוות חציצה בנטילת ידיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, קראתי בשולחן ערוך שיש להסיר טבעות בעת נטילת ידיים ורציתי לדעת הטעם. כמו כן אמרה לי אישה צדיקה שהיא נוהגת במשך עשרות שנים לא להסיר. מותר לה להמשיך ולנהוג כך? תודה מיכל

תשובה

שלום רב,

1. הטעם הוא משום חציצה בנטילת ידיים.

2. אם היא רגילה להסיר את הטבעות מעל ידיה כשהיא לשה בצק וכדומה, יש לה להסירן כשהיא נוטלת ידיים, ואפילו אם הן לא מהודקות על האצבעות. אבל אם היא לא מסירה אותן מעל ידיה גם כשהיא לשה בצק וכדומה, מותר לה ליטול ידיים איתן, ואינן נחשבות לחציצה, אפילו אם הן מהודקות (יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן קסא סעיף ג, משנה ברורה שם, וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף שם סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס