ללחם משנה בשבת חלה או פיתה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב... קודם כל תודה רבה על האתר ועל כל הפעילות העצומה והאדיה שאתם עושים יישר כח :).... יש לי כמה שאלות אני אשאל את זה בפעם אחת במקום לשלוח 3 הודעות 1. קידוש יום שבת/יום טוב יש עניין לאכול לחם וביום שבת נוהגים לקנות חלות השאלה שלי אם חייב לעשות על חלה או מספיק אם אני עושה על פיתה על השולחן יש חלה אבל אני עצמי אוהב פיתה מקמח מלא (רב החלות זה מקמח רגיל... האם מותר על הפיתה או חייב חלה... שאלה שנייה לגבי הרגעים שלפעמיים אנחנו צריכים לבכות וקשה מאוד לבכות כמו מה שעברנו השבוע עם גדול/ענק/שר וכל תואר שנכתוב רק יוריד ממעלתו... של הגאון הרב עובדיה יוסף במצב כאלה אני מאוד הייתי רוצה לבכות ואני מבין בשכל את העניין של האובדן (למרות שלא הייתי קרוב אליו וכו ) אבל יש מצב שאתה רוצה לבכות ואתה נלחם על זה מה אפשר לעשות בשביל לנסות לבכות על דבר כל כך חשוב? בתודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

1. לא חייב לאכול חלה. אם אתה אוהב פיתות תאכל פיתות.

2. קצת קשה לענות. אי אפשר לכפות על עצמך לבכות אולם כאשר מרגישים כאב בוכים. כאשר יושבים ומתבוננים את מה הפסדנו הדמועת פורצות מאיליהם והבכי מגיע מעצמו. אלו שהיו משתמשים לאור הגדול הזה אינם צריכים התבוננות כלל עצם זכרונם שמרן איננו מביא אותם לידי דמעות ובכי.