ספר חוק לישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חוק לישראל זה נחשב 2 מקרא אחד תרגום? אני שואל כי ראיתי ספר בנפרד ל 2 מקרא אחד תרגום ועד עכשיו קראתי חוק לישראל בהנחה שזה כן 2 מקרא אחד תרגום החובה היא רק התורה וכל השאר (נביאים\כתובים\גמרא\משנה\זוהר\הלכה) זה תוספת שאם לא קוראים אותה זה עדיין נקרא שקראת 2 מקרא אחד תרגום? ולגבי הגמרא באתר לא רשום מה כמה על כמה היא אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

אם אתה קורא את כל החוק ואת המקרא שבחוק פעמיים יצאת ידי חובת שנים מקרא ואחד תרגום. מעלות רבות ונוספות קדושות וטהורות ישנם בקרית חוק לישראל וחלילה לגרוע מהמנהג הקדוש הזה. אמת שאת שניים מקרא אוחד תרגום יוצאים ללא שאר הדברים אבל את הריווח העצום שבלימוד סדר חוק לישראל בכל יום לא תוכל לקבל ללא זה. אין תחליף לקדושת הלימוד של חוק לישראל.