פאה או כיסוי ראש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת מה ההבדל בין פאה לכיסוי ראש? ומה בכלל העניין של כיסוי שיער האישה הנשואה דווקא? תודה.

תשובה

שלום וברכה,

דעת מרן רבנו עובדיה יוסף שליט"א (שו"ת יביע אומר, חלק ה', חלק אבן העזר סימן ה), שאסור לאישה נשואה לצאת לרשות הרבים בפיאה נוכרית, אלא רק בכיסוי ראש בלבד. ורוב פיאות זמננו, שהן נראות טבעיות, ולעיתים אפילו יותר יפות משיער האישה עצמה, אסורות לכל הדיעות כולם, מאחר וזה מושך את העיין, ואין זה מדרכי הצניעות.

יש אומרים שכיסוי ראש האישה משום היכר. כלומר, כדי שהגברים ידעו שאישה זו נשואה ויתרחקו ממנה. לפי טעם זה וודאי שהכיסוי שייך רק לנשים נשואות. ויש אומרים, שטעם כיסוי הראש משום צניעות. ולמה דווקא לנשואה? משום שהחטא עם אישה נשואה הוא הרבה יותר חמור מרווקה, ולכן נדרש ממנה שמירה יתירה על דרכי הצניעות. כמו שאת נכנסת לבניין ועוברת בדיקה בטחונית, וכשאת רוצה להכנס למשרד יותר חשוב הקבוע בבניין זה, שוב את עוברת בדיקה בטחונית, כי במקום זה נדרשים כללי זהירות נוקשים יותר.

בברכה,
מנשה בן פורת