מפקד שבט לוי.... מה הכוונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום, מה הכוונה "פקוד את בני לוי לבית אבותם למשפחותם" מזה לבית אבותם?מזה למשפחותם? 2.האם הפוקדים את שבט לוי זה בת קול ומשה? 3.באיזן אופן פקדו את שבט לוי? 4.האם שבט לוי נספר בנפרד בגלל התפקיד המיוחד שניתן לו לשרת במשכן? 5.למה במפקד הראשון לא ביקש עזרה מה´ ואילו במפקד הלווים ביקש משה עזרה מה´? 6.למה לא ספרו את הלווים ע"י מטבעות כמו במפקד הראשון?

תשובה

שלום וברכה

למשפחות זה המשפחות שמנויים לקרח משפחת הקרחי וכו' ואת המשפחה מחשבים לפי האב - לבית אבתם.

2. כן.

3. רש"י במדבר פרשת במדבר פרק ג פסוק טז

(טז) על פי ה' - אמר משה לפני הקדוש ברוך הוא היאך אני נכנס לבתי כלם ולתוך אהליהם לדעת מנין יונקיהם. אמר לו הקדוש ברוך הוא עשה אתה את שלך ואני אעשה את שלי. הלך משה ועמד על פתח האהל והשכינה מקדמת לפניו, ובת קול יוצאת מן האהל ואומרת כך וכך תינוקות יש באהל זה, לכך נאמר על פי ה'

4. שבט לוי נספר פעמיים כל פעם לתפקיד המיודח שלו עם אחת לפדות את הבכורים ופעם שניה לדעת מי הם העובדים בבית המקדש.

5. מאחר והיו בני חודש.

6. כנ"ל.