השתתפות בהלוויית מרן בצפייה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני נמצא כרגע בביתי רואה בשידור חי את ההלוויה של מרן הרב עובדיה יוסף זכר צדיק קדוש לברכה ואני רציתי ללכת להלוויה אבל לא יכולתי הייתה לי אפשרות אבל הכל נסגר ואני מצטער בכך שלא הלכתי ואני שומע את ההספדים מהטלוויזיה ובוכה האם זה בסדר שאני שומע את ההספדים וזה נחשב שאני משתתף בהלוויה?

תשובה

שלום רב,

יש בזה מעלה עצומה שאתה משתתף בצער העצום על הסתלקותו של עמוד העולם אשר באורו נראה אור. וכבר אמרו חז"ל (מסכת שבת דף קה עמוד ב) כל המוריד דמעות על אדם כשר הקב"ה סופרן ומניחן בבית גנזיו. ועוד אמרו חז"ל (מסכת מועד קטן דף כה עמוד א) שכל הבוכה ומתאבל על אדם כשר מוחלין לו על כל עוונותיו בשביל כבוד שעשה לו. וע"ע בזוהר הקדוש (פרשת אחרי מות דף נז) שכל המצטער על אובדנם של צדיקים או שמוריד דמעות עליהם הקב"ה מכריז עליו (ישעיה ו  ז) "וסר עוונך וחטאתך תכופר". ולא עוד אלא שלא ימותו בניו בחייו ועליו כתוב (שם נג י) "יראה זרע יאריך ימים". ע"ש. כל שכן כשאתה בוכה על סילוקו של גדול דורנו זצ"ל.

ויהי רצון שנזכה לביאת גואל צדק במהרה בימינו,

בשורות טובות,

הלל מאירס