העונש לזוג רווקים שלא שומרים נגיעה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת מהו העונש המוטל על בני זוג רווקים שלא שומרים נגיעה? ובעניין יחסי אישות אני יודעת שהעונש הוא כרת והייתי רוצה לדעת מהו בדיוק כרת ועד כמה הוא חמור וגם האם העונש כרת הוא על גם על הגבר וגם על האישה באותה מידה? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

1. כתוב בשלחן ערוך (אבן העזר סימן כ סעיף א) שיש עונש מלקות על זה (בזמנינו בית דין כבר לא נותן מלקות, אולם עקרונית זהו העונש).

2. כרת היינו מיתה לפני גיל שישים (על פי הגמרא מועד קטן דף כח עמוד א) .

3. העונש הוא על האיש וגם על האישה.

בברכה,

הלל מאירס