הפעלת חשבון פיסבוק ללא תמונות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס״ד. שלום כבוד הרב, יש לי כמה שאלות. דבר ראשון לגבי פייסבוק האם אסור לגמרי או שאפשר אם אין תמונות? ושאלה שנייה, אני מתחזקת כמעט כבר שנתיים, ואני תמיד מרגישה שאני לא יודעת מספיק. השאלה היא, אם יש ספר מומלץ ומובן בו אוכל לקרוא את כל ההלכות.

תשובה

שלום וברכה,

1. יש לסגור את חשבון הפייסבוק לגמרי, הגם שהחשבון בלי תמונות. כי בפייסבוק עלולים להיווצר קשרים אסורים, זה סתם בזבוז זמן, ובמקום חיים צנועים עוברים לחיים של פירסום וראוותנות, לא חיים חיי חברה תקינים ואמיתיים.

אחרי שתסגרי את הפייסבוק, את תרגישי שיצאת מאפילה לאורה, ולא תביני כיצד בזבזת את זמנך בעבר על שטויות והבלים, לפרסם לכולם מה אכלת ומה שתית היום, איפה טיילת, וכו'.

2. ספר "הבית היהודי" של הרה"ג אהרון זכאי שליט"א. וכן ספר קיצור שולחן ערוךילקוט יוסף של הרה"ג יצחק יוסף שליט"א.

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת