האם מותר לומר לאבל "שבת שלום"?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! אמו של רב שלי נפטרה למחרת יום הכיפורים. יום למחרת ההלויה לאחר התפילה הלכתי ישר לנחם את המשפחה רציתי לשאול: (1) האם זה בסדר שאני משתדל ללכת לשם ולהתפלל איתם מנחה וערבית? אפילו שכבר באתי פעם אחת לנחם אותם? (2) אני יודע שאסור לאחל לאבל "חג שמח", האם מותר בימי שישי לאחל לאבל "שבת שלום"? אני לומד בישיבה כרגע אני נמצא בבין הזמנים רציתי לשאול: (3)למרות שיש עוד חודש, אני שוקל לבוא מהישיבה במיוחד לאזכרה של ה-30, האם זה צעד נכון? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

1) מצוין.

2) אסור לומר ביום שישי "שבת שלום" לאבל, כשם שאסור לומר "שלום" לאבל, (ובשבת שבתוך ימי האבלות מותר לומר לאבל "שבת שלום"), אבל מותר לברכו בברכת "חג שמח".

3) תשאל את רבני הישיבה שלך.

בברכה,
מנשה בן פורת