ירידה רוחנית אחרי יום כיפור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב בכל החודש האחרון, חודש אלול, היתה לי הרגשה עילאית, סליחות, תפילות, התחזקות, התקרבות לקדוש ברוך הוא. תמיד לאחר הכיפור אני מרגיש ירידה משמעותית ברוחנית, אני מרגיש שעשיתי את שלי, והחתימה כבר נחתמה, ואני מרשה לעצמי להרפות בהתחזקות. הרגשה לא נעימה, כאילו הייתי קורב לאלוקים, ועכשיו אני מתרחק ממנו. מה עושים ? בתודה מראש שמואל

תשובה

שלום וברכה

להמשיך בלימוד מוסר ולזכור שהדין בכל שנה ושנה הוא רק קדימון לדין הגדול והנורא שממתין לנו מיד עם פטירתינו מהעולם.

הדין בכל שנה ושנה, מטרתו שנגיע בכל שנה ושנה לדרגה רוחנית גבוהה יותר. לאחר יום הכיפורים אנו חוגגים את חג הסוכות החג שבו אנו יושבים בצילו של הקב"ה כביכול אנחנו בבית המלך בכל שנה ושנה אנחנו מתעלים בדרגה נוספת ומגיעים לקדושה ששנה שעברה עדיין לא זכינו לה.

ההולך בדרך זו ישכון בטח ויזכה להתעלות אין קץ. כמובן שבכל מקרה יש ירידת מתח לאחר יום כיפור ובמקום עבודת ה' מיראה אנו עוברים לעבודת ה' מאהבה ומתוך שמחה.