יום כיפור לאשה הרה, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני נמצאת בשבוע ה-26 להריון (סוף חודש שישי). ההריון עצמו תקין, אך מתחילתו אינני חשה בטוב. זה מתבטא ב"דפיקות לב", תחושה של דופק מהיר וחולשה. עברתי בדיקות רפואיות (נשללה בעיה לבבית כגון מום מולד, אולם נצפו מעט בעיות בדופק, כגון "פעימות חדריות מוקדמות", שלדברי הרופאים, לרוב אינן מסוכנות ורק גורמות לתחושת אי הנוחות ממנה אני סובלת) והתייעצתי עם מספר רופאים, שסוברים שהדבר נובע מההריון. לפני תשעה באב התייעצתי עם רופאת המשפחה שלי, שסברה שעליי להימנע מלצום ולפחות לשתות. יש לציין שכשאינני שותה מספיק, התופעות שתיארתי מחמירות. מה עליי לעשות ביום הכיפורים? (רופא הנשים שלי איננו זמין כלל וכדי לשוחח עמו עליי לקבוע תור ואין בזמן הקרוב)

תשובה

הנה מספר מוקדים טלפונים בשיתוף רב ורופא לקראת יום כיפור שיוכלו לענות על כל השאלות

1.קופת חולים לאומית בין השעות 19:00 עד 22:00 בטלפון 0722722350

2. קופת חולים מכבי. יום ה' בין השעות 16:00 - 19:00 035141010

בברכת בריאות איתנה,