אחרי צום כיפור, האם אפשר להתחיל לעשות עבירות חדשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לשם מה המציאו את יום כיפור אם ישנם אנשים שצמים ושעה אחרי תום הצום מבצעים את העבירה הראשונה לשנה החדשה. מצד שני זה ממש נחמד שאדם יודע שפעם בשנה מוחקים לו את העבירות ואפשר להתחיל לעשות עבירות חדשות

תשובה

שלום וברכה

העבירות לא נמחקות ללא תשובה! מלבד אותו אדם שחוטא מיד בצאת יום הכיפורים או אולי אף באמצע יום הכיפורים ישנן יהודים צדיקים רבים שמקבלים על עצמם להיטיב את דרכם ומקבלים קבלות טובות איך להתעלות בעבודת השם וזוכים להתעלות ולהתקרב לבורא עולם יותר ויותר בכל שנה ושנה.

גמר חתימה טובה,