הקפדה של אמא על ביתה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה.בתקופה האחרונה אמא שלי וחלק ממשפחתי מנדים אותי.העניין התחיל כאשר ביקשתי להפסיק לשלם עבור אחותי את תשלום הכבלים והאינטרנט שלה,מאחר והינה בחורה בת 26 שמסרבת לצאת לעבוד ולפרנס את עצמה,ואני נשואה טריה ובהריון בחודש השישי,וההוצאה כבדה עליי.אמא שלי החליטה שהיא מחרימה אותי בשל כך.כעבור חודש וחצי בערך ניסינו לחדש קשר לאחר שהתחלתי לחוות כל מיני בעיות בריאותיות,אז משקיבלתי על עצמי בחודש אלול ללכת בלי נדר עם כיסוי ראש וחצאית,אימי הגיבה לכך בצורה מאוד קשה,וגם סבתי,והיא כינתה אותי "טליבאן" ו"מכוערת" ואמרה שהשתגעתי,ופתחה במלחמה בבעלי בטענה שהוא גורם לי לעשות זאת.על מנת שלא לריב איתה ומאחר והמצב גורם לי צער רב בהריון,מזה כשלושה שבועות שאנחנו לא בקשר,וזאת אגב לאחר שאימי איחלה לי דברים לא טובים שחלילה יקרו לי,והקפידה ומקפידה עליי מאוד.מאז ומתמיד אימי נהגה להקפיד עליי ולקלל אותי,ותמיד איימה שיקרו לי דברים נוראיים אם אמרה את פיה.אני כיום בפחד נוראי מהקללות וההקפדות שלה,מאחר ובסמוך לתחילתן התחלתי לסבול משרשרת של בעיות רפואיות ומדיכאון.אני כל כך מפחדת שאני מרגישה שחלילה השם עזב אותי ושכל קללה שלה תופסת בי מיד.אני משתדלת לכבד אותה למרות המצב,ועניתי לה יפה ובהכנעה למרות המילים שלה,ואף ביקשתי ממנה סליחה פעמיים במידה ופגעתי בה,אך היא מסרבת לסלוח.שאלתי כבוד הרב,האם הקללות וההקפדה שלה באמת יכולים להזיק לי ?..הרי היא דורשת ממני לסגת מההתחזקות שלי בדת ומתערבת בהחלטות בנושא זה ביני לבין בעלי.אני מרגישה קרועה בין ההתחזקות שעשיתי לבין הפחד ממנה.אודה לעצתך.

תשובה

שלום וברכה

אבקש ממך שתברכי אותי ואת בני משפחתי לשנה טובה ושאזכה להיחתם בספר הצדיקים כי יש לך כוח עצום כעת כאשר את נרדפת על לא עוול בכפך אלא על כך שאת רוצה להיות יהודייה כשרה העושה רצון אביה שבשמיים. ובפרט שששתק לאימך ולא הגבת על כל העלבונות והחרפות אשר חירפוך.

תברכי כעת גם את אימך ואת משפחתך שתזכה להתעורר בתשובה שלימה ולהכיר את האמת ולשוב לבוראה.

ה' לא עזבך הקירבה שלך אל בוראך היא גדולה וחזקה יותר מאי פעם ובעז"ה לאחר שתתגברי על כל הניסיונות הקשים תזכי לאור גדול ולרגש עצום של קדושה שיזרח עלייך במהרה בימינו אמן.

אין כל ספק שהקללות לא יחולו על ראשך ואת זכי רק לברכת ה' ולכל טוב

גמר חתימה טובה ושנה טובה וברוכה,