התבוללתי והייתי נשואה לגוי. כיצד אוכל לתקן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, מהו העתיד של יהודיה שהייתה נשואה לגוי הרבה שנים בגולה ולאחר העלייה לארץ ישראל התגרשו והיא נשארה גרושה ולבדה? אני שואלת לגבי חיי עולם הבא לאחר תחיית המתים, מה אמור לקרות ואם יש מה לתקן, כיצד לעשות זאת, בתודה רבה, ובכבוד רב.

תשובה

שלום וברכה

כל זמן שהנשמה בקרבינו אנו יכולים לתקן הכל ולבוא לשמיים לאחר אריכות ימים ושנים בטהרה כצדיק הגדול ביותר.

התיקון הגדול והעיקרי הוא באמצעות התשובה האמיתית על החטא. התשובה כוללת חרטה עמוקה על העבר חרטה אמיתית מעומק הלב ומתוך הכרה שהיום לא היית חוזרת על חטא זה לעולם ולא היית יוצאת חלילה עם גוי בשום תנאי ואף אם יהודי לא היית מסכימה להיות ללא חתונה וטהרה כדת וכדין. ומתוך החרטה העמוקה תבוא הקבלה לעתיד שלא לחטוא בחטא זה עוד לעולם בכל מחיר.

כמו כן, יש להתוודות לבורא עולם בזמן התשובה ולבקש את סליחת ה' ואז יקויים בנו הפסוק ונסלח לכל עדת ישראל כי לכת העם בשגגה.

בכל יום כיפור יש להתוודות שוב ולמבקש שוב את סליחת ה' על חטא חמור זה.

זאת התשובה היא עיקר התיקון וככל שהתשובה עמוקה יותר כך הכפרה מטהרת יותר.

כדי למרק את העוון ולא להיזדקק חלילה לייסורים לנקות את העוון, יש להוסיף לשמור את השבת כהלכתה על כל פרטיה ודיקדוקיה ולכבד את השבת בכל מיני מאכל ומשקה.

כן יש להרבות בחסד בגופך כפי יכלתך ובזה תזכי למחילת עוון.

אוסיף שראוי להשתתף בתיקון כרת שעורך מפעם לפעם הרב דוד בצרי בישיבת המקובלים. טלפון לבירור: 025376818.