בקשות פרטיות באמצע תפילת העמידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. האם ניתן להוסיף בקשות באמצע תפילת העמידה. על חזרה בתשובה, על בריאות, על פרנסה. האם בכל מקום ניתן לעצור ולבקש או רק במקומות מסוימים ..? ולמה לא בסוף התפילה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

מותר להוסיף בקשות פרטיות באמצע ברכות העמידה. על הבקשות להיות מעין הברכה. כגון, באמצע ברכת "השיבנו" אפשר לבקש על חזרה בתשובה של המתפלל או של אדם אחר. בברכת "רפאנו" ניתן להזכיר שמות חולים לרפואה. וכן על זה הדרך. אבל בברכת "שמע קולנו" ניתן לבקש את כל סוגי הבקשות.

יש להזהר, שלא להאריך יותר מדי בבקשות באמצע הברכות, כדי שלא לאבד את צורת הברכה. אבל בסוף העמידה, לפני "עושה שלום", אפשר להאריך בבקשות.

בברכה,
מנשה בן פורת