בעלי רוצה שנחגוג בבית והורי מעוניינים שנבוא אליהם, מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בעלי מאד רוצה לקיים את חג ראש השנה בביתנו-אנחנו זוג שנשוי שנה וחצי+תינוק בן חודש וחצי. ההורים של בעלי לא בארץ וגם לא יהודיים וההורים שלי גרים קרוב אליי. זה דבר שנהוג ובהרגל שעושים חגים אצל ההורים, אך בעלי מתוך כך שהקים משפחה בארץ, רוצה בכל מאודו שנקיים את החג כבר לבד כמשפחה בבית. דבר זה כמובן יוצר פגיעה כלשהי להוריי, מכיוון שזה נשמע ´לא הגיוני´ שנעשה את החג "לבד" כביכול, ומצד שני אני רוצה לעשות את רצון בעלי. מה עליי לעשות? ("כיבוד הורים" מול "אישה עושה רצון בעלה") (עניין זה התחזק אצלנו לאחר ששמענו הרצאה בנושא)

תשובה

שלום וברכה,

מה דעתכם על פשרה. ראש השנה הוא 2 ימים, וישנם כמה וכמה סעודות חג, חלק תעשו בבית וחלק אצל ההורים. או יום אחד תחגגו בבית שלכם ויום אחד אצל ההורים. אם הבנתי נכון, הם גרים לידכם, ואין צורך לנסוע אליהם בחג.

חג שמח,
מנשה בן פורת