אינני מדבר עם אחותי בגלל התנהגותה - האם אני נוהג כשורה ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב. אני רוצה לדעת אם אני נוהג נכון בסוגיה הנ"ל. לפני כ-3 שבועות סבא שלי התאשפז, מכיוון שקיבל אירוע מוחי ששיתק לו את התפקוד בצד השמאלי בגוף, ולכן היה צריך לבקר אותו. אחותי סירבה ללכת לבקר אותו, בטענה שהיא כועסת על הסבתא, כי הם לא מסתדרות. אני מאוד נפגעתי בשם סבא שלי, ומאוד כעסתי, ולכן אני מסרב לדבר עם אחותי, בגלל ההתנהגות שהיא מפגינה. סבא שלה יושב בבית חולים משותק למיטה, והיא מנהלת מלחמה על אוויר. אני לא מוכן לקבל כזאת התנהגות, ועל כן אני אינני מוכן לדבר איתה. אהיה מוכן לדבר איתה רק אם סבא שלי יגיד לי שהוא סולח לה. רציתי לדעת מה דעתך בעניין זה ? האם אני נוהג נכון או שזהו איננו ענייני ? קשה לי מאוד לקבל התנהגות מסוג זה.

תשובה

שלום וברכה,

יפה מצידך, שאתה אדם מוסרי, ומפריע לך לראות התנהגות לא מוסרית. עם כל זאת, לעניות דעתי, אתה נוהג שלא כשורה, בכך שאינך מדבר עם אחותך.

תכעס על ההתנהגות שלה, זה נובע ממקום טהור, אבל אל תכעס או ח"ו תשנא אותה. אין זה תפקידך לשפוט אותה, ובוודאי שלא להעניש אותה. תנסה, אולי גם תצליח לדון אותה לכף זכות.

בברכה,
מנשה בן פורת