האם זרע לבטלה מפריע לאמירת הקדיש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי בעיה עם כל העניין של זרע לבטלה, אני נלחם עם זה: לפעמים נכשל ולפעמים גם מתגבר על עצמי. לפני חודשיים בערך אבא שלי נפטר, ומאז השתדלתי לעשות רק דברים טובים: ללכת לכל התפילות ולעשות כל מה שאפשר לעילוי נשמתו, אבל עדיין עניין אחד כואב לי מאוד וזה הזרע לבטלה, ורציתי לדעת אם זה מפריע לקדיש שאני אומר? כלומר, האם בשמיים עדיין מקבלים את הקדיש והלימוד שלי? אחרי הכל כואב לי בגלל שאני יודע שכל המעשים שלי משפעים על אבא למעלה.. בתודה,

תשובה

שלום,

אתה כמובן צריך לעשות כל השתדלות שבעולם על מנת להימנע מהעבירה, אך אין כל קשר לעניין הקדיש והמצוות, וכבר אמרו חכמים כי "שכר מצווה מצווה", כלומר תקרא את הקדיש, ותלמד תורה, ותקיים מצוות, ויתירה מזאת, אף תשתדל להוסיף בלימוד התורה ובקיום המצוות, ועל-ידי זה ה' יתברך יערה עליך רוח של קדושה וטהרה.

בברכה,
ערן בן ישי