איך מחזירים גזל במהלך העבודה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, לפני מס´ שנים עבדתי בחברה "שמכרה" לאנשים נופש וגזלה מהם כסף רב. בהתחלה לא ידעתי שמשקרים ולאחר שגיליתי לא עזבתי. העבודה הייתה על בונוסים ולי היה חלק במכירה. איך מכפרים על זה?

תשובה

שלום רב,

כמובן אם יש באפשרותך לאתר את אותם אנשים ולפצות/לפייס אותם, עליך לעשות כן. ואם אין באפשרותך לאתר אותם, אז עצת חז"ל היא לתרום כסף לצרכי ציבור (היינו דבר שיש בו תועלת לכלל), כי אז יש סיכוי שהנגזלים ייהנו מאותה תרומה.

מקורות: שלחן ערוך חושן משפט (סימן שסו סעיף ב), וסמ"ע (סק"ה).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס