התורה נכתבה על ידי כותבים שונים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, ראיתי כתבה שטוענת כביכול שתוכנת מחשב הוכיחה שהתנ"ך נכתב על ידי כמה כותבים וכו´... יש לך משהו להגיד על זה? תודה מראש,

תשובה

שלום,

1) חמישה חומשי תורה (וספר איוב) נכתבו ע"י משה, ושאר ספרי הנביאים-כתובים באמת נכתבו ע"י שאר נביאים ואנשי כנסת-הגדולה.

2) כל הבעיה של המחקר הזה, זה שהוא יוצא מנקודת הנחה שהתנ"ך לא נכתב בהשארה אלוהית, וברור שברגע שאנו טוענים (וכך אנו באמת טוענים!) שהניסוח הוא אלוהי ולא אנושי, ממילא הניסוח האלוהי לא חייב כלום לסגנון הכתיבה והניסוח המודרני שהתפתח באקדמיה ב-200 השנים האחרונות.

בברכה,
ערן בן ישי